OVER LINDE

Linde | Onder de Linde

Gediagnosticeerd met chronische neuroborreliose (late stadium ziekte van Lyme en co-infecties) op de leeftijd van 29, koos ik na een vrij lange antibioticakuur (die alleen de acute klachten wegnam) voor een holistische benadering om de ziekte in remissie te krijgen. Iedere 3-4 jaar vlamde de ziekte weer op wanneer mijn immuunsysteem verlaagd was door letsel, te veel stress of andere virussen en infecties. Keer op keer wist ik de ziekte in remissie te krijgen met behulp van voeding, rust, beweging, suppletie, ontgifting etc. Totdat het een paar jaar geleden na een nieuwe besmetting vreselijk mis ging: mijn hele systeem was ‘opgebrand’ en de klachten kwamen nu allemaal tegelijkertijd en meer dan 100% terug: voorbijgaande verlammingsverschijnselen, krachtverlies, slecht kunnen lopen, hevige (zenuw)pijnen en verkramping in het hoofd, gezicht, nek, rug en benen, migraineachtige pijnen, gevoelsstoornissen, tintelingen en een verdoofd gevoel in delen van het gezicht en de ledematen, ernstige duizeligheid, chemische sensitiviteit, schimmel toxiciteit, evenwichtsstoornissen, gezichts- en gehoorstoornissen, tinnitus, niet goed kunnen denken en concentreren, vergeetachtigheid, problemen met spraak, slecht verdragen van licht en geluid, ernstige vermoeidheid, misselijkheid en ‘brain fog’ (hersenmist).

De angst sloeg me om het hart omdat ik werkelijk niets meer kon en mijn toekomstbeeld werd zeer somber. In Nederland liep ik al gauw tegen muren op van onwetendheid en onbegrip (zowel van artsen en specialisten als van verzekeraars) en was ik uitbehandeld. Ik ben wereldwijd op zoek gegaan naar (integraal) functionele artsen en complementaire therapeuten die mijn klachten niet alleen serieus namen maar ook ten dele mijn herstel konden inzetten met gerichte behandelingen. Met mijn eigen algemene medische en orthomoleculaire kennis en ervaring ben ik samen met hen een puzzel gaan leggen die er uiteindelijk bijna drie jaar later voor hebben gezorgd dat ik in plaats van iedere dag overleven weer een volwaardig leven kan leiden. Het was geen gemakkelijke weg …

Ik behandel en coach nu anderen over de levens veranderende principes van welzijn en preventie, eventueel naast farmaceutische medicatie. Ik werk daarbij samen met de mensen die mij hielpen mijn puzzel te leggen op weg naar herstel en ziektevrij leven en met andere artsen binnen de reguliere geneeskunde of complementaire zorg.

Het leven neemt ons vaak mee op onverwachte reizen. Voor mij begon deze reis op vrij jonge leeftijd toen mijn wereld in eerste instantie kortstondig op zijn kop werd gezet door de beet van een klein beestje. Gelukkig herstelde ik en vlamde de ziekte slechts af en toe op. Maar een aantal jaren geleden leek er een abrupt einde te komen aan mijn actieve en veelal gelukkige leven. Het leek er lang op dat ik volledig arbeidsongeschikt zou worden. Deskundigen konden me heel lang de oorzaak niet vertellen en er was weinig hoop op genezing. Ik was fysiek en emotioneel kapot. Ik kon nauwelijks voor mijn kind zorgen, laat staan ​​mezelf.

Ik koos ervoor om proactief te zijn en wereldwijd onderzoek te doen naar manieren om een ​​optimale gezondheid te bereiken. In de loop der jaren heb ik veel veilige therapieën en natuurlijke supplementen geprobeerd. Daarnaast heeft ook stamceltherapie, een vrij nieuw en innovatieve manier om het immuunsysteem te balanceren en weefselschade te herstellen, bijgedragen aan mijn herstel. Sommige dingen hebben geholpen en andere hebben dat niet gedaan. Hoe gefrustreerd ik ook werd, ik heb altijd geloofd dat mijn reis een bepaald doel zou dienen en dat ik er goed uit voort zou komen. En wanneer ik toch die hoop opgaf was er gelukkig altijd iemand die mij nieuwe hoop gaf. Ik ben altijd dankbaar geweest dat ik het voorrecht had om te genieten van een actief en gezond leven zonder het gebruik van geneesmiddelen zelfs wanneer de ziekte opvlamde en sinds die donkere tijd in mijn leven toen ik op een dieptepunt beland was. Het kan zijn dat mijn reis noodzakelijk was om me voor te bereiden op een tijd als deze, nu gezondheidszorgsystemen wereldwijd niet vol te houden zijn en veel mensen op zoek zijn naar veilige, effectieve manieren om hun kwaliteit van leven te verbeteren en ter preventie van ouderdomsklachten.

OPLEIDING

Naast een universitaire achtergrond heb ik een algemene medische opleiding gevolgd, aangevuld met orthomoleculaire geneeskunde (post-hbo). Tevens ben ik DNA-practitioner en heb ik veel ervaring en kennis van veilig ontgiften en het stimuleren van het lymfesysteem. Mijn perspectief is uniek omdat ik de reis heb doorlopen met ziekte en een uitgebreide wetenschappelijke orthomoleculaire en DNA-achtergrond heb. Ik kreeg een tweede kans en nu ben ik gepassioneerd om anderen te helpen tijdens hun reis naar heling en een verschil te maken in de kwaliteit van leven. Hoewel ik niet alle antwoorden heb, ben ik ervan overtuigd dat als je je inzet voor het verbeteren van je gezondheid, je ook je levenskwaliteit enorm kunt verbeteren. Uiteindelijk is de keuze aan jou. Gezondheid is een marathon en geen sprint, en alleen jij kunt kiezen welk niveau van gezondheid je wenst te ervaren.

~ We’re so used to how we feel, even when sick and depressed, that we don’t remember that vitality is an option ~

-Baron Baptiste-