Werkwijze

Hoe behandel ik patiënten?

Ieder mens is uniek en iedere ziektegeschiedenis kent zijn eigen, op maat gemaakte individuele aanpak. Soms is een consult genoeg, gemiddeld mag je rekenen op een tot vier consulten om tot inzicht te komen waar de schoen wringt en de balans in het lichaam te herstellen.

Eerste consult

Voorafgaand aan het eerste consult krijg je een uitgebreid anamneseformulier toegestuurd. Dit formulier vormt het uitgangspunt voor het eerste consult.
Het eerste consult duurt circa 60 minuten mits het anamneseformulier is ingevuld en teruggestuurd (anders neemt het eerste consult iets meer tijd in). In het zoeken naar oorzaken wordt ook gesproken over laboratoriumonderzoek. Resultaten van eerdere onderzoeken zijn zeer relevant om mee te nemen. Desgewenst en indien noodzakelijk kan een aanvullend laboratoriumonderzoek worden verricht om de diagnose te onderbouwen. Daarna stellen we een behandelplan op.

Vervolgconsult

Het vervolgconsult wordt over het algemeen 2 tot 4 weken na het eerste consult gepland. We bespreken dan de voortgang van de behandeling en eventuele resultaten van laboratoriumonderzoeken. Het behandelplan wordt aan de hand hiervan ongewijzigd voortgezet of aangepast. De duur van een vervolgconsult is meestal een half uur. Desgewenst kan er ook een telefonisch consult worden ingepland.

Mijn uitgangspunt is teamwork. Ik help je te begrijpen dat we in hetzelfde team werken en samenwerken om te ontdekken wat er mis is en om je richting gezondheid te begeleiden. Ik moedig je ook aan om jezelf in te lezen en te onderwijzen en om bij mij te komen met je eigen gedachten over wat je nodig hebt. Ik moedig je ook aan om je intuïtie over jezelf te ontwikkelen. Niemand kent je lichaam zoals jij.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten.

Orthomoleculaire therapie richt zich op het vinden van de oorzaak van jouw klachten. Door middel van een uitgebreide vragenlijst en eventueel aanvullend laboratoriumonderzoek, gaan we de trigger van jouw klachten in kaart brengen.  En door middel van leefstijlaanpassingen, voedingsadvies en het inzetten van de juiste supplementen, zorgen we dat de trigger van jouw klachten wordt aangepakt waardoor je klachten ook zullen afnemen en zelfs kunnen verdwijnen. In sommige gevallen raad ik je aan een DNA-onderzoek te doen, met name in het geval van chronische aandoeningen waar de puzzel moeilijk te leggen is en er een stukje lijkt te ontbreken. DNA-onderzoek kan dan het laatste stukje van de puzzel zijn. Ik werk hiervoor samen met een onafhankelijk bedrijf die de privacy van patiënten waarborgt en niet gelieerd is aan de farmaceutische industrie.

DNA- onderzoek is ook een heel mooi middel om ziekte te voorkomen en ‘healthy aging‘ te bevorderen. Veelal zijn mensen bang om meer te weten te komen over hun genen terwijl het juist andersom is. Wanneer je weet welke eventuele gen-mutaties er zijn en welke ziektebeelden er op de loer kunnen liggen, is het met de juiste leefstijl aanpassingen mogelijk deze genen niet tot expressie te laten komen en ziekte zo te voorkomen.

In het intakegesprek ontrafel ik graag samen met mijn cliënten hun gezondheidshistorie. Ik verdiep me echt in de biochemie van de betreffende gezondheidsklacht. Orthomoleculaire therapie maakt gebruik van wetenschappelijk onderzoek en ik pas deze kennis toe op de hele medische achtergrond van een cliënt. Het verschil met de reguliere geneeskunde, is dat de orthomoleculaire therapie zich richt op de oorzaak van ziekten en niet alleen op de symptomen.

Ik werk wel, indien nodig, graag samen met artsen om ervoor te zorgen dat je de beste behandeling krijgt die bij je past. Ook kan ik, in samenwerking met je arts, helpen bij het afbouwen van medicatie die je misschien al jarenlang slikt.