ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

Orthomoleculaire epigenetische geneeskunde kan worden ingezet bij de behandeling van talloze (chronische) ziekten en aandoeningen. Het kan ook preventief worden toegepast als belangrijke bescherming tegen degeneratieve aandoeningen zoals slijtage en versnelde veroudering, waarmee een bijdrage aan ‘healthy aging‘ wordt geleverd. Daarnaast kan de orthomoleculaire geneeskunde helpen de gezondheid te optimaliseren door het afweersysteem te stimuleren.

Orthomoleculaire geneeskunde is erop gericht te onderzoeken waar de biochemie van de cliënt vastloopt. Daarna gaat de therapeut op zoek naar oplossingen om de biochemische processen weer vlot te trekken. Dat kan met vitaminen, mineralen, probiotica, kruiden, aminozuren, vetzuren, maar vooral ook met voedings- en leefstijlinterventies. De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat ons lichaam aan zoveel schadelijke invloeden blootgesteld wordt (tabaksrook, milieuverontreiniging, kant-en-klare voeding, medicatie, stress etc.) dat de hoeveelheid voedingsstoffen die we middels ons gewone dieet binnenkrijgen, niet voldoende is om de gezondheid voldoende op peil te houden.

Om inzicht in de biochemie van de cliënt te hebben, verdiep ik me in de fysiologie, de pathologie en de biochemie van het lichaam. Maar ik kijk ook naar de leefomgeving, leefstijl, genen, eetpatroon en emoties. Dit om niet alleen inzicht te verkrijgen in werkingsmechanismen, maar ook in de samenhang tussen de verschillende systemen en biochemische processen.

Eed van Hippocrates